El web The Smiths

L’objectiu d’aquest site és donar difusió i homenatge a la banda de Manchester més prolífica de la història: The Smiths.

The Smiths van estar en actiu des del 1982 fins al 1987. El grup estava dirigit pel tàndem de compositors format per Morrissey i Johnny Marr, i van publicar els seus àlbums i singles a Gran Bretanya sota el segell independent Rough Trade Records.  En aquell moment, el grup va ser particularment notori per dues coses: les lletres profundes, inusuals, iròniques o controvertides de Morrissey i la música de Marr, que va ajudar a que la guitarra tornara a cobrar protagonisme a les llistes de vendes. El grup va publicar quatre àlbums d’estudi i diversos recopilatoris en menys de cinc anys, així com nombrosos senzills.

El què trobareu en aquest site principalment és la col·lecció dels posters promocionals que Rough Trade, el segell dels Smiths, lliurava a les botigues de  discs a través de la distribuïdora “The Cartel” per comunicar el llançament d’un nou single o LP – en ocasions també s’incloien dins algun Maxi-Single,  les seves mides són de 30cmX60cm aproximadament. Aquests posters estan molt cercats i alhora són molt preuats. Com veureu les portades dels seus discs, il·lustrades als pòsters, estan relacionades amb el cinema, la literatura o la música: entre ells destaquen l’aparició de icones com el James Dean, l’ Alain Delon,  el Truman Capote, el Terence Stamp, la Shelag Delaney l’Elvis Presley  o de la afortunadament desafortunada Viv Nicholson.

Cada imatge del poster està acompanyat de la data de publicació, la posició més alta aconseguida al llistat de vendes de UK,  els detalls de la portada i el link per escoltar la cançó. També trobareu la seva lletra traduïda al respectiu idioma.

Espero que us agradi molt!

Marc Capella

The Smiths Band

The Smiths - The Queen Is Dead US promo Poster